Oekraïne

Ukraina is een land met 50.000.000 inwoners en qua grootte vergelijkbaar met Frankrijk.

Vroeger was Ukraina de graanschuur van Europa, maar het Communisme heeft het land in grote armoede gebracht, vooral duizenden kinderen zijn daar de dupe van.

In Ukraina zijn relatief veel Kinderhuizen met verstandelijk, lichamelijk of meervoudig gehandicapte kinderen, het zijn weeskinderen maar ook veel kinderen die achter gelaten zijn omdat ouders  niet voor deze kinderen kunnen zorgen.  Deze kinderen worden dan door de Overheid in Kinderhuizen geplaatst.

Deze Kinderhuizen zijn gehuisvest in oude gebouwen van voor 1940 die vreselijk hard nodig aan renovatie toe zijn, maar waar geen geld voor is. Ook voor de dagelijkse verzorging is niet genoeg geld beschikbaar. De kinderen hunkeren naar aandacht en liefde.  Ook is er te weinig gevarieerd voedsel en fruit.

De Stichting "Helping Hands" wil deze kinderen helpen en steekt daarom deze kinderen een "Helpende Hand" toe door fondsen te werven voor een aanvullend budget voor goede voeding en renovatie van de vertrekken waar te kinderen leven. Ook wordt gezorgd voor aangepast meubilair zoals goede bedjes.      Alles is oud en in slechte staat en daardoor ook ongezond voor de kinderen.

Ook U kunt helpen door een "Helpende hand" te geven aan deze kinderen.

Gironr.  6895789  of banknr. 338130004 t.n.v. Stichting "Helping Hands"

Hartelijk dank namens kinderen die weinig liefde en aandacht kennen.

We willen er graag iets aan doen.

 

Sinterklaas goed voor 350 miljoen euro

Uitgegeven: 23 november 2005 15:10
Laatst gewijzigd: 23 november 2005 17:36

DEN HAAG - Sinterklaas zorgt voor 350 miljoen euro aan extra omzet in de winkels. Dat verwacht de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Het is een stijging met ruim 10 procent ten opzichte van vorig jaar. Toen hielden de consumenten de hand steviger op de knip.
 

De schoen wordt al sinds de aankomst van de goedheiligman gevuld met kleine geschenken, aldus de organisatie woensdag. De grote cadeaus worden bewaard tot pakjesavond. Daarin speelt elektronica een grote rol. Op verlanglijstjes staan mp3-spelers, iPods en spelcomputers. Vrouwen krijgen vaak cadeautjes voor het interieur en mannen technische gadgets.

Winkels

De drukte in de winkels geeft aan dat consumenten al vroeg op pad gaan om zich te oriënteren, aldus de RND. Consumenten maken vaker gebruik van internet om ideeën op te doen. Sinterklaas blijft een kinderfeest. Net als andere jaren wordt speelgoed het meest verkocht.

Omzet

De organisatie verwacht op basis van onderzoek onder de leden ruim 25 procent meer omzet. Normaal wordt er in een reguliere week door de detailhandel ongeveer 1,4 miljard euro omgezet, nu dus ruim 1,7 miljard.

================================================

Bovenstaand artikel lazen wij in het Nieuws.

Ja, onwillekeurig denk je dan aan al die mensen die in de december maand niets extra hebben., die moeten zien te overleven, vaak in de kou

De uitgave voor Kerstmis en Nieuwjaar ( denk aan het vuurwerk ) worden nog niet eens genoemd die zijn naar verwachting nog veel hoger.

Met z’n allen moeten we toch veel kunnen doen ?

 

Het kruimeltje van de rijken, is een maaltijd voor de armen !

 


 

 Stichting "Helping Hands"

Hulpverlening aan eenzame en verlaten kinderen in Oekraïne

www.Stichting-Helping-Hands.nl

Nieuwsbrief   September 2005

Werkvakantie

Met een groep van 16 personen zijn we 14 dagen in Ukraina gaan helpen bij het kinderhuis van directrice Myroslava Pavlyk.   

Het kinderhuis heeft 100 kinderen in huis van 0 tot 4 jaar.

Er is erg veel te doen aan renovatie in het kinderhuis, maar i.v.m. de korte tijd en veel handen welke graag willen werken maar die niet allemaal vak-handen zijn, hebben we  gekozen voor 2 projecten:  Het buitenpaviljoen renoveren en de kale muren in de gerenoveerde afdeling van het kinderhuis voorzien van leuke fleurige muurschilderingen.

Op het paviljoen moesten nieuwe dakplaten komen, maar eerst moest alle ijzerwerk van de dakconstructie schoongemaakt worden van een dikke laag roest en geverfd met menie en witte afwerk verf.

Dat viel niet mee in de warme zon ( 35 graden ), maar er werd met veel enthousiasme hard gewerkt door de jongelui.

Het dak is nu klaar, voorzien van nieuwe transparante platen die we meegenomen hadden uit Holland, nu de balustrade nog.

De kosten voor het dak zijn bijeengebracht door de kinderclub van de Baptisten Gemeente in Ede en de kinderclub van de Evangelie Gemeente Berea in Emmeloord.

Met veel liefde voor de arme kinderen in Ukraina hebben deze kinderen een jaar gespaard, geweldig.

De kosten voor de balustrade en de vloer zijn begroot op  €  650,00.

We hebben uw “Helpende Handen” nodig !!!!!!!

Help de kinderen door een gift over te maken.

Meisjeshuis in Dobromil 

In Dobromil, district Staryy Sambor, helpen we 5 meisjes die geplaatst zijn in een huis dat bedoeld is als een Family Home.

De meisjes hebben 2 kinderhuizen achter de rug, een plaatsing in een Internaat en zijn toen in dit huis terecht gekomen.

Het echtpaar zorgde niet goed voor de kinderen en de kinderen werden onder hun toezicht weggehaald, daarna kregen zij een “moeder” die heel lief voor hen was, maar helaas is deze moeder een paar maanden geleden overleden aan kanker ( 51 jaar. )

De kinderen zijn nu weer bezig met een nieuwe start, een ander echtpaar is bereid om voor deze meisjes te zorgen.

De meisjes 11 – 14 jaar hebben al veel meegemaakt, we hopen dat het nu goed zal gaan.

In juli hebben we nieuwe kleren en schoenen voor hen gebracht, ze waren uit hun oude kleren gegroeid en er was geen geld voor nieuwe kleding en schoenen.

Wat waren ze blij met deze nieuwe zomer spullen uit Holland, maar nu komt de winter en nu is winterkleding hard nodig, we willen graag weer helpen.

Nieuwjaars–Actie personeel

Velen van u hebben vorig jaar geholpen om de werkers van het Kinderhuis een envelop met inhoud te geven voor Kerstmis / Nieuwjaar.

We willen dit graag dit jaar weer doen, de werkers krijgen niets extra’s voor de feestdagen zoals we dat ik Nederland gewend zijn.

We hebben bewondering voor de inzet van de werkers voor de kinderen, ze doen dit met zoveel liefde.

Voor velen is eigenlijk het Kinderhuis “hun thuis” ze hebben thuis niets, het is daar “armoe troef.  Met een  “Helpende Hand” van ons hebben zij toch de mogelijkheid om iets extra’s te doen.

We zijn op visite geweest bij mensen die in de wintertijd een paar maal per dag in bed kruipen om weer warm te worden, ze kunnen er dan weer een paar uur tegen.

We willen hen daarom graag onze liefde en respect tonen door hun een “extraatje” te geven.

Geef dit jaar met een royale “Helpende Hand”

Hartelijke groeten, mogen wij op uw steun rekenen?

Buitenhof 33    8255 AW       E-mail:   helping.hands@planet.nl          bank:  338130004       fax  0321-321745
Swifterbant      Holland          www.stichting-helping-hands.nl              giro:   6895789           tel.  0321-323315  

 


Zie vorige Nieuwsbrieven;

Nieuwsbrief Helping Hands Maart 2005
Nieuwsbrief Helping Hands December 2004


© 2004 Stichting Helping Hands
www.Stichting-Helping-Hands.nl


Email; Helping.Hands@planet.nl
 
Zie ook; DanielHuisman.com

Web design Daniel Huisman Updated October 2005