Stichting "Helping Hands"

Hulpverlening aan eenzame en verlaten kinderen in Oekraïne


E-mail  Helping.Hands@Tref.nl    www.Stichting-Helping-Hands.nl tel. +31-(0)321-323315 +31-(0)  0321-321745
Buitenhof 33   8255 AW  Swifterbant  Holland  giro 6895789  bank  338130004    KvK  41246913

Nieuwsbrief maart 2005

Beste vrienden,

Graag willen we jullie weer op de hoogte brengen van onze activiteiten  in en voor Ukraine.
Eind januari 2005 is er een vrachtwagen vol met goederen ( 60 m3) naar Oekraïne vertrokken.
De goederen werden vervoerd met een vrachtwagen van de ICC Mission in Lutsk – Oekraïne  dit is een stad 150 km noordelijker van L’viv.
ICC Mission vervoerd regelmatig hulpgoederen vanuit Nederland naar Ukraine, hierdoor worden de verzendkosten aanmerkelijk minder en hebben wij zelf geen douane formaliteiten af te handelen.
De goederen staan nu in een loods van ICC Mission opgeslagen in een verzegelde ruimte en worden binnenkort vrijgegeven ( meestal is er een quarantaine periode van enkele weken vereist voor ingebrachte goederen.)
We weten echter dat de goederen veilig opgeslagen staan en we gaan, nadat de goederen vrijgegeven zijn, naar Ukraine om deze af te leveren bij de verschillende kinderhuizen.

We waren ontzettend blij met de hulp van “Sarepta” BV in Werkendam, we mogen daar onze verzamelde goederen opslaan en zij hebben ons fantastisch geholpen met het laden van de vrachtwagen en het klaarmaken van de noodzakelijke douane papieren voor verzending.


Klaarmaken van de douane papieren


De vrachtwagen  


Tot de nok wordt hij geladen.

De Soepkeuken 

Vanuit deze keuken krijgen 300 mensen elke dag een goed gevulde soep met brood.
Voor de bereiding van de soepen hebben we bouillon en basissoep voor 1000 liter  mee kunnen nemen en 800 kg pasta kunnen versturen met de vrachtauto.
De soepkeuken is een prachtig initiatief om de arme mensen in ieder geval een goede warme soep te geven.
Als je de mensen ziet die daar komen, het doet je denken aan de honger winter in 1944,  mensen die ruim een uur in de vrieskou staan te wachten voor de verdeling van de soep begint, zo grauw, zo somber, zo troosteloos en dan nog een donkere verveloze entree van de soepkeuken, het zijn echt beelden  zoals we die vanuit de oorlog kennen.
We willen hieraan blijven meewerken.


Kerstactie voor het personeel 

In februari ben ik met Jaap Diphoorn, mede bestuurslid van de Stichting “Helping Hands” naar Oekraïne geweest, we hebben toen ook de envelop met inhoud uitgedeeld aan de werkers van het kinderhuis.  Met Kerstmis ( in Oekraïne op 7 januari konden we er niet zijn.
Wat een verrassing was dit voor het personeel.
Op alle verschillende afdelingen waren de werkers bij elkaar gekomen, we hadden gezorgd voor koffie en gebak op elke afdeling.
De verzorgsters voor de kinderen werken in ploegendienst, 24 uur werken en daarna 3 x 24 uur vrij, maar ze waren allemaal gekomen, sommige moesten een paar uur reizen.
Samen met de directrice en onze Oekraïense medewerksters en tolken Marianna en Oksana, zijn we alle afdelingen afgegaan om de 145 medewerkers te verblijden met een envelop met  UA  50,00 , dat is omgerekend ongeveer  €  8,00.  ( Graag hadden we meer willen geven, maar voor de werkers was het toch een onverwacht extraatje, volgend jaar wat meer.)
Naast dankbaarheid was er vooral verbazing, nooit werd er aan hun gedacht, soms komen er bezoekers met mooie beloften voor de kinderen, waar meestal niets van terecht komt, laat staan dat zij iets zouden krijgen

Dankbaarheid en blijdschap voor dit onverwachte extraatje.   

Renovatie 

Ondertussen wordt er alweer hard gewerkt aan de renovatie van de volgende afdeling, er is nog heel veel werk te doen.

Verwarming moet vernieuwd worden, de elektrische installatie is op vele plaatsen gevaarlijk en onvoldoende, waterleidingen zijn oude roestige pijpen enz. enz.

Gaat u mee helpen?      Ja?        Giro 6895789                  Bank 3381.30.004


De deegmachine  werkt niet meer


Verwarming anno….???? 


Oude leidingen.

 

Deze kinderen willen we graag helpen met liefde en goede verzorging.

“Luister” zegt Jezus “ Wie zo’n kind namens Mij met open armen ontvangt, ontvangt Mij” 

Hartelijke groeten en dank voor u financiële “Helpende Handen.”   Piet Huisman


Zie vorige Nieuwsbrief;
Nieuwsbrief Helping Hands December 2004


© 2004 Stichting Helping Hands
www.Stichting-Helping-Hands.nl


Email; Helping.Hands@Tref.nl
 
Zie ook; DanielHuisman.com

Web design Daniel Huisman Updated March 2005